Πώς μπορώ να εγγραφώ ;

ΒΗΜΑ 1: Επίλεξε στην κεντρική σελίδα της inspiringcareer.gr το «Είμαι Υποψήφιος» και κάνε κλικ στο «Εγγραφή». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να δημιουργήσεις το προσωπικό σου μενού. Τα πεδία που έχουν κόκκινο αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.
ΒΗΜΑ 2: Μόλις ολοκληρώσεις το ΒΗΜΑ 1, θα λάβεις στο e-mail που μας έδωσες ένα μήνυμα. Θα πρέπει να επικυρώσεις ότι αυτό το mail έχει χρησιμοποιηθεί ορθά κάνοντας κλικ στο link που θα δεις στο e-mail, έτσι ώστε να επιβεβαιώσεις την εγγραφή σου.

Πώς συμπληρώνω το βιογραφικό σωστά και σε τι μορφή πρέπει να είναι ;

Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί η εγγραφή σου, μπορείς να ξεκινήσεις την πλοήγηση σου, συμπληρώνοντας το βιογραφικό σου, έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση στις προσφορές εργασίας. Είναι σημαντικό να συμπληρώσεις και τα 6 στάδια του βιογραφικού: προσωπικά δεδομένα, σπουδές, γλώσσες, επαγγελματική εμπειρία, άλλες δεξιότητες και τις προτιμήσεις σου για τη δουλειά που ψάχνεις. Μη ξεχάσεις ότι τόσο το βιογραφικό σου όσο και η συστατική επιστολή πρέπει να είναι σε μορφή word ή pdf ή βίντεο μόνο στην περίπτωση της συνοδευτικής επιστολής.

Πώς βρίσκω αγγελίες που με ενδιαφέρουν ;

Για να βρεις μία αγγελία που σε ενδιαφέρει, χρησιμοποίησε το πλαίσιο αναζήτησης στην αρχική σελίδα ή από το δικό σου μενού, δηλώνοντας την περιοχή στην οποία ψάχνεις εργασία. Αν προτιμάς, μπορείς να λάβεις προσφορές μέσω e-mail επιλέγοντας «Αποστολή αγγελιών στο e-mail μου» στο λογαριασμό σου. Μόλις βρεις την προσφορά που σε ενδιαφέρει, κάνε κλικ στο "Με ενδιαφέρει" για να υποβάλεις την αίτησή σου. Στη συνέχεια, απάντησε στις ερωτήσεις (αν υπάρχουν) και σε λίγα λεπτά θα δεις να εμφανίζεται δεξιά στο μενού η καταχώρηση του βιογραφικού σου στην αγγελία. Αυτό θα συμβαίνει με όλες τις αγγελίες στις οποίες έχεις στείλει το βιογραφικό σου. Αν θέλεις να μάθεις σε τι στάδιο βρίσκεται το βιογραφικό σου, δεν έχεις παρά να πατήσεις επάνω στο «Αγγελίες που έχω εγγραφεί».

Είναι υποχρεωτικό να απαντήσω στις ερωτήσεις ;

Είναι υποχρεωτικό να απαντήσεις στις ερωτήσεις που πιθανόν να υπάρχουν στην αγγελία που σε ενδιαφέρει, και εμείς θα σε συμβουλεύαμε να απαντήσεις με προθυμία σε όλες. Ο χρόνος και το ενδιαφέρον που δείχνεις θα μετρήσουν σίγουρα υπέρ σου από την εταιρεία που θα κοιτάξει το βιογραφικό σου.

Τι υπηρεσίες προσφέρει το inspiringcareer.gr ;

Στο Inspiringcareer.gr μπορείς να εγγραφείς και να απολαύσεις εντελώς δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Λήψη προσφορών εργασίας στο inbox σου.
  • Αποστολή του βιογραφικού σου σε όλες τις αγγελίες εργασίας που σε ενδιαφέρουν.
  • Αποστολή του βιογραφικού σου στο e-mail που θέλεις. Το βιογραφικό σου είναι πάντα στη διάθεσή σου: 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα.
  • Επιλογή μεταξύ των διαφόρων επιπέδων της ιδιωτικής εμφάνισης. Εσύ αποφασίζεις ποιος βλέπει τις λεπτομέρειες του βιογραφικού σου.
  • Αναζήτηση συγκεκριμένων εταιρειών για να δεις τις προσφορές που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, ή προσφορές που έχουν αναρτηθεί κατευθείαν στην δικιά τους ιστοσελίδα.
  • Έχεις στη διάθεσή σου μια λίστα καταχωρήσεων μέσω της οποίας μπορείς να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τις αγγελίες στις οποίες έχεις εγγραφεί.
  • Ελέγχεις πόσες φορές οι εταιρείες έχουν διαβάσει το βιογραφικό σου, μόνο σε περίπτωση που το επίπεδο της ιδιωτικής εμφάνισης που έχεις επιλέξει το επιτρέπει.

Μέσω του inspiringcareer.gr θα έρθω σε επαφή με την εταιρεία που με ενδιαφέρει ;

Η Inspiringcareer.gr δεν φέρνει σε επαφή τους υποψήφιους με τις επιχειρήσεις, δεν αναλαμβάνει τη γραφή των αγγελιών και δεν συμμετέχει στην επιλογή των υποψηφίων.

Μπορώ να στείλω το βιογραφικό που έχω φτιάξει μέσω της inspiringcareer.gr με e-mail ;

Ναι. Για να στείλεις το βιογραφικό σου, πήγαινε στο ιδιωτικό μενού σου. Εκεί θα βρεις το link «Αποστολή βιογραφικού μου». Αν έχεις περισσότερα από ένα βιογραφικά, θα επιλέξεις ποιό προτιμάς να σταλεί. Σου συνιστούμε να επισυνάψεις μια συνοδευτική επιστολή και να ελέγξεις το πώς θα φαίνεται στον παραλήπτη, κάνοντας κλικ στο «Πως φαίνεται».

Μπορώ να λαμβάνω τις προσφορές θέσεων εργασίας στο e-mail μου εάν δεν έχω συμπληρώσει το βιογραφικό μου ;

Όχι. Το inspiringcareer.gr σου προσφέρει όλες τις υπηρεσίες δωρεάν δεδομένου ότι έχεις συμπληρώσει το βιογραφικό σου, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να αναγνωρίζει τις καλύτερες αγγελίες για εσένα και να σου τις στέλνει μέσω e-mail.

Πού μπορώ να δω την εξέλιξη των αιτήσεών μου;

Μπορείς ανα πάσα στιγμή να δεις πως προχωρούν οι αιτήσεις σου, κάνοντας sign in στον λογαριασμό σου. Εκεί, θα βλέπεις δίπλα από την αγγελία ένα μήνυμα που θα σε ενημερώνει τα βήματα που έχει κάνει η εταιρεία σχετικά με την υποψηφιότητά σου. Εάν οποιαδήποτε αγγελία στην οποία έκανες αίτηση δεν βρίσκεται στην λίστα, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός οτι έχουν περάσει πάνω από 14 μήνες από τη δημοσίευση της προσφοράς. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα τις διαγράφει αυτόματα.

Τι σημαίνουν τα μηνύματα που φαίνονται δίπλα από τις αποθηκευμένες αιτήσεις μου ;

Μήνυμα «Απόρριψη βιογραφικού (+ λόγοι απόρριψης)»: είναι το μήνυμα που εμφανίζεται αμέσως μόλις η εταιρεία απορρίπτει την αίτησή σου. Εάν ο εργοδότης επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει και τους λόγους απόρριψης. Το inspiringcareer.gr δεν μπορεί να εγγυηθεί την επικοινωνία από πλευράς της εταιρείας για τους λόγους απόρριψης.

Με ποιό τρόπο μπορώ να βρω δουλειά μέσω του inspiringcareer.gr ;

Το inspiringcareer.gr σε βοηθάει να βρεις δουλειά με δύο τρόπους:
ΤΡΟΠΟΣ Α: κάνοντας εγγραφή στις αγγελίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.
ΤΡΟΠΟΣ Β: λαμβάνοντας προσφορές εργασίας επειδή οι εταιρείες βρίσκουν το βιογραφικό σου στο βάση δεδομένων μας (δες πολιτική της βάσης δεδομένων κάνοντας κλικ εδώ)

Με ποιό τρόπο οι εταιρείες εντοπίζουν το βιογραφικό μου στη βάση δεδομένων του inspiringcareer.gr ;

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν, ψάχνουν στη βάση δεδομένων μας για βιογραφικά, χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης που μπορεί να τα εντοπίσει μόνο αν το επίπεδο της ορατότητας που έχει επιλέξει ο υποψήφιος είναι: θέλω το βιογραφικό μου ορατό.

Σε τί με οφελεί κάποια/ες εταιρεία/ες να μην βλέπουν το βιογραφικό μου ;

Μπορείς να αποκρύψεις το βιογραφικό σου από όσες εταιρείες εσύ επιθυμείς, όπως για παράδειγμα από την εταιρεία που εργάζεσαι τώρα ή ακόμη και ολόκληρο το group εταιρειών στην οποία ανήκει. Το βιογραφικό σου έχει τη δυνατότητα να παραμένει ορατό μόνο για τις εταιρείες που επιθυμείς εσύ.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ τα προσωπικά μου δεδομένα ;

  • Μπορείς να αποκρύψεις τα προσωπικά δεδομένα και τα στοιχεία επικοινωνίας που επιθυμείς να μη φαίνονται.
  • Μπορείς να αποκρύψεις το βιογραφικό σου έτσι ώστε να μην είναι ορατό στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.
  • Μπορείς να αποκρύψεις το βιογραφικό σου μόνο σε συγκεκριμένες εταιρείες έτσι ώστε να μην είναι ορατό στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν.

Ποιά είναι η πολιτική απορρήτου ;

Για να μάθεις περισσότερα για την πολιτική απορρήτου, κάνε κλικ στο www.inspiringcareer.gr/el/employees/privacy

Τι είναι η συστατική επιστολή ;

Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του βιογραφικού σου, το Inspiringcareer.gr προσφέρει τη δυνατότητα να ζητήσεις συστατική επιστολή σχετικά με την εργασιακή σου εμπειρία. Ενώ οι συστατικές επιστολές είναι μια προαιρετική ενότητα του βιογραφικού σου, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία που θα εξετάσει το βιογραφικό σου θα δώσει μεγάλη σημασία στο αν περιλαμβάνονται ή όχι.

Μπορώ να αποθηκεύσω τις προτιμήσεις μου ;

Για να αποθηκεύσεις μια αναζήτηση, εισήγαγε τις προτιμήσεις σου στο πρόγραμμα περιήγησης (για παράδειγμα: περιοχή, Κατηγορία: Επιχειρήσεις και πωλήσεων). Στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάνε κλικ στο σύνδεσμο "Αποθήκευση αυτής της αναζήτησης", στο εικονίδιο που φαίνεται πάνω δεξιά.

Στην "Αναζήτηση Όνομα", γράψε ένα περιγραφικό κείμενο για να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις εύκολα ποια αναζήτηση είναι. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να λαμβάνεις αυτές τις προσφορές μέσω e-mail (στην περίπτωση αυτή πρέπει να επιλέξεις το χρονικό διάστημα λήψης (καθημερινά - εβδομαδιαία).

Για να δεις τις αναζητήσεις σου, θα πρέπει να πας στο προφίλ σου και στην επιλογή "Αναζήτηση εργασίας" να κάνεις κλικ στο σύνδεσμο "Η αναζήτησή μου". Επίλεξε την αναζήτηση που θέλεις και κάνε κλικ στο «Προβολή προσφορές» και το σύστημα θα σου εμφανίσει τις τελευταίες εξελίξεις που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σου.

Πώς μπορώ να αλλάξω τις αγγελίες που φτάνουν στο e-mail μου ;

Μέσα από το προφίλ σου, πήγαινε στις «Αποθηκευμένες Αναζητήσεις». Στη συνέχεια, επίλεξε την ειδοποίηση που θέλεις να αλλάξεις και κάνε κλικ στο εικονίδιο μολυβιού, στη στήλη "Αλλαγή". Το σύστημα θα εμφανίσει όλες τις προϋποθέσεις αυτής της αναζήτησης. Άλλαξε τις παραμέτρους που θεωρείς αναγκαίες και πάτησε "Αποθήκευση αναζήτησης". Αν προτιμάς, μπορείς να πατήσεις το εικονίδιο του κάδου και να διαγράψεις την αναζήτηση.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στις προσφορές που λαμβάνω από e-mail ;

Εάν η προσφορά είναι ενδιαφέρουσα, κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Εγγραφή σε αυτήν την προσφορά» που βρίσκεται δίπλα από την αγγελία. Πληκτρολόγησε το e-mail σου και τον κωδικό πρόσβασης (αν δεν είσαι ήδη συνδεδεμένος στο inspiringcareer.gr), απάντησε στις πιθανές ερωτήσεις και στείλε μια συνοδευτική επιστολή, αν το επιθυμείς.

Έχεις ολοκληρώσει την εγγραφή σου για αυτή την αγγελία μόλις εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης ότι η αίτηση εστάλη επιτυχώς. Επίσης, θα λάβεις ένα μήνυμα στο e-mail σου που το επιβεβαιώνει.

Δεν έχω λάβει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαλήθευσης του λογαριασμού μου.

Εάν έχεις ένα λογαριασμό στο inspiringcareer.gr και δεν έχεις λάβει το μήνυμα επαλήθευσης του e-mail, πρέπει να προσθέσεις στο βιβλίο διευθύνσεών σου ή στη λίστα ασφαλών αποστολέων, την ακόλουθη διεύθυνση: pushinspiringcareer@push.inspiringcareer.gr. Μετά την προσθήκη της διεύθυνσης, θα πρέπει να υποβάλλεις αίτηση για την αποστολή του e-mail για να επιβεβαιώσεις το λογαριασμό σου, από το πλαίσιο που εμφανίζεται στην καρτέλα μενού "Προφίλ" του ιδιωτικού σου χώρου.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης/e-mail ;

ΒΗΜΑ 1: Επίλεξε στην κεντρική σελίδα του inspiringcareer.gr το «Είμαι υποψήφιος» και πληκτρολόγησε το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που σου δόθηκε κατά τη διάρκεια της εγγραφής σου, προκειμένου να μπεις στον λογαριασμό σου.
ΒΗΜΑ 2: Επίλεξε την εντολή «Γενικές Ρυθμίσεις» και κάνε κλικ στον «Κωδικό Πρόσβασης» ή/και e-email.
ΒΗΜΑ 3: Γράψε τον νέο κωδικό πρόσβασης ή/και το νέο e-mail και πάτησε «Αποθήκευση». Σύντομα θα λάβεις ένα e-mail στη νέα διεύθυνση που έχεις ορίσει.
ΒΗΜΑ 4: Άνοιξε το e-mail, κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Επιβεβαίωση e-mail» και θα δεις μια σελίδα που επιβεβαιώνει ότι άλλαξες e-mail πρόσβασης.

Αν δεν θυμάσαι τον κωδικό πρόσβασης και δεν έχεις πλέον πρόσβαση στην παλιά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου, σε ενημερώνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγή e-mail. Για να γίνει αυτό, στείλε μας ένα e-mail στο accounts@inspiringcareer.gr.

Πώς μπορώ να σταματήσω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail από το inspiringcareer.gr;

ΒΗΜΑ 1: Επίλεξε στην κεντρική σελίδα της inspiringcareer.gr το «Είμαι Υποψήφιος» και πληκτρολόγησε το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που σου δόθηκε κατά τη διάρκεια της εγγραφής σου, προκειμένου να μπεις στον λογαριασμό σου. ΒΗΜΑ 2: Επίλεξε την εντολή «Ο λογαριασμός μου» και στη συνέχεια κάνε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή χρήστη». ΒΗΜΑ 3: Συμπλήρωσε τη φόρμα με τους λόγους της διαγραφής και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Εάν δεν μπορείς να διαγραφείς, μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς. Για να γίνει αυτό στείλε το έντυπο και όλα τα έγγραφα που σου ζητάμε συμπληρωμένα στο www.inspiringcareer.gr/entupoparaithshs

Σου συνιστούμε να μη διαγράψεις το βιογραφικό σου, ακόμα κι αν έχεις βρει δουλειά. Έτσι, το βιογραφικό σου θα παραμείνει αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων μας και θα είναι διαθέσιμο στο μέλλον, αν χρειαστεί να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Πώς μπορώ να διαγραφώ από το inspiringcareer.gr ;

ΒΗΜΑ 1: Επίλεξε στην κεντρική σελίδα της inspiringcareer.gr το «Είμαι Υποψήφιος» και πληκτρολόγησε το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που σου δόθηκε κατά τη διάρκεια της εγγραφής σου, προκειμένου να μπεις στον λογαριασμό σου.
ΒΗΜΑ 2: Επίλεξε την εντολή «Oι ρυθμίσεις μου» και στη συνέχεια κάνε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή χρήστη».
ΒΗΜΑ 3: Συμπλήρωσε τη φόρμα με τους λόγους της διαγραφής και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Εάν δεν μπορείς να διαγραφείς, μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς. Για να γίνει αυτό στείλε μας ένα e-mail στο accounts@inspiringcareer.gr

Σου συνιστούμε να μη διαγράψεις το βιογραφικό σου, ακόμα κι αν έχεις βρει δουλειά. Έτσι, το βιογραφικό σου θα παραμείνει αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων μας και θα είναι διαθέσιμο στο μέλλον, αν χρειαστεί να το ξαναχρησιμοποιήσεις.